Baggrunden for Great Relations univers 

Emotionsfokuseret terapi (EFT) metoden

Hvordan vi bruger EFT

i vores kurser 

EFT er den terapimodel vi er uddannet i, og som bærer hele fundamentet for vores udvikling af viden og kurser i vores univers.

EFT har en model vi kalder parrets cyklus,
som er det mønster der kan rive os med, så  vi mister følelsesmæssig kontakt til hinanden. 


Skærmbillede 2023-04-25 kl. 14.53.18

Hvordan vi bruger EFT i vores kurser 

EFT er den terapimodel vi er uddannet i, og som bærer hele fundamentet for vores udvikling af viden og kurser i vores univers.

EFT har en model vi kalder parrets cyklus,  som er det mønster der kan rive os med, så  vi mister følelsesmæssig kontakt til hinanden. 


Skærmbillede 2023-04-25 kl. 14.53.18Forskning, der hjælper dig til nær kontakt med din partner eller nære relation:

Emotionally Focused Therapy (EFT) er konstant udviklet med afsæt i grundig forskning i, hvad der kan støtte nære relationer  i at opbygge eller genopbygge en brudt kontakt, og at genskabe en kærlig og tryg relation.

Vidste du at.. undersøgelser viser, at op mod 75 procent af de par som modtager EFT terapi, får løst deres kriser, mens op mod 90% oplever væsentlige forbedringer i parforholdet -og at EFT har effekt selv for par der stod i højrisikozonen for skilsmisse ....

EFT som Jette Simon er certificeret i og med-udvikler af,  er oprindeligt udviklet midt i 1980-erne af psykologerne Dr. Sue Johnson (engelsk-canadisk) og Les Greenberg (sydafrikansk). 

Jette Simon er en af de første i verden, der tog EFT ind i sin psykologforskning og træningsprogrammer for terapeuter, og  Jette er grundlægger af det danske EFT center DKCEFT. 
EFT er ikke kun for par, men også udviklet til familier og individuelle terapeutiske forløb. 

Great Relations kursusunivers er den første online platform udviklet med basis i EFT metoden.

 

Fokus er på at støtte partnerne i at skabe og styrke deres relation, så de i højere grad bliver tilgængelige, lydhøre og i kontakt med hinanden.

I parterapien vil partnerne gennem støtte fra terapeuten, kunne opnå en følelsesmæssig tryg kontakt,  hvor de kan møde hinanden med empati og omsorg, som modsætning til de forsvar og konflikter, de ellers har siddet fast i. De samme metoder og rådgivning man kan møde hos EFT terapeuten, er udgangspunktet for det univers Great Realtions tilbyder på denne platform.

Metoden blev udviklet med afsæt i grundig forskning i de processer og hændelser, som kan støtte par i at opbygge eller genopbygge en brudt kontakt, og i at genskabe en kærlig og tryg relation.

EFT er i dag anerkendt med Gold Standart som en empirisk evidensbaseret metode  af den amerikanske psykologforening American Psychological Association. 

Udviklerne af EFT - bl.a. Jette Simon- er optagede af at forske i samarbejde med fagspecialister og universiteter om udvikling af EFT metoder og virkning.  Forskning viser, at op mod 75 procent af de par som modtager EFT terapi, får løst deres kriser, mens op mod 90% oplever væsentlige forbedringer i parforholdet. Det virker som om, at disse resultater holder, selv for par i højrisikozonen for skilsmisse. 

EFT handler dog ikke kun om kærlighedsforhold, men kan lige så fint anvendes til forståelse og udvikling af platoniske relationer i familie, venskabskreds eller på arbejdspladsen til at bygge tillid, nærhed, åbenhed eller samarbejdskraft.

EFT metoden udvikler robuste, nære og harmoniske relationer som kan tåle ærlig, tydelig åben dialog, og metoden lærer os meget konkret, at løsne op for kriser, og bruge kriser til at opnå endnu dybere relationer, til de vigtigste i vores liv.

Læs mere omkring EFT på Dansk Center for Emotionsfokuseret terapi. 

Vores eksperter er uddannet i EFT metoden 

Jette Simon og Vibeke Hartkorn som har stiftet Great Relations
er begge medlemmer af den internationale EFT organisation ICEEFT
(International Centre for Excellence in Emotionaly Focused Therapy)
samt den danske affiliate DKCEEFT, stiftet i 2016 af Jette Simon og Steen Rassing. 

Great Relations har derfor adgang til den seneste forskning og viden om EFT´s virkning og effekt,
og deltager i erfaringsudveksling med andre uddannede EFT terapeuter over hele verden.

Den internationale EFT forening

Se her hvorfor vi bruger EFT metoden:

This is where you can write a bit more. Think of this as your "elevator pitch" or "sales letter". As always, make it clear and tie it back to your customer's success.

 

EFT hjælper jer til at se...

at når det går galt i jeres relation -ja, så er det ikke jer der er noget vejen med hver især. 
Vi siger at "mønsteret ta´r jer." 
I er gode mennesker som har gode intentioner, men I kan udvikle et negativt mønster, der gentager sig igen og igen - og river jer med i en retning, der ikke fungerer for jer som par. Og så er det I hver især kan blive overvældede, og føle at I står alene uden nærhed og god kontakt til den anden. Når I lærer at tale om hvad der sker, lige når I får lyst til at gøre det der ikke dur, så vil I opleve at I kan begynde at bruge en dialog og en adfærd, der meget hurtigt genskaber den kontakt I savner.

Kærligheden er som et kys mellem hulepindsvin. De trykker sig op ad hinanden på kolde vinternætter. Nærheden er naturlig og nødvendig for overlevelse. Risikoen ved nærhed er, at man kan blive såret.

png5

Begynd rejsen mod et stærkere forhold

Med vores årsabonnement får du indsigt i hvad der kan ske, I alle de faser i et parforhold, I kan komme igennem. Og du får helt konkrete muligheder for at håndtere utroskab, jalousi, småbørnsfamilie, dating, nyt forhold, sammenbragt familie og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål

Har du spørgsmål? Læs med her

Vores online kurser er både rettet mod enkeltpersoner, par og andre nære relationer. Vi har fokus på at hjælpe dig med at genskabe intimitet, tryghed, nær kontakt og navigere svære udfordringer i hverdagen. I Great Relations univers kan I sammen udvikle jeres relation, og genskabe jeres partnerskab, selv når hverdagens stress og distraktioner fylder.  

Ja, det viser vores erfaring og den internatioanle forskning. Udviklerne af EFT -bl.a. Great Relations kliniske internationale psykolog  Jette Simon- er optagede af at forske i samarbejde med fagspecialister og universiteter om udvikling af EFT metoder og metodens virkning.  Undersøgelser viser, at op mod 75 procent af de par som modtager EFT terapi, får løst deres kriser, mens op mod 90% oplever væsentlige forbedringer i parforholdet. Det virker som om, at disse resultater holder, selv for par i højrisikozonen for skilsmisse. 

Ja, det kan du tro. Jette Simon var en af de første i verden der blev EFT certificeret til at tage par i EFT terapi, og har siden som autoriseret psykolog og supervisor undervist terapeuter og psykologer i metoden både for terapi med par, familier og i individuelle forløb. Vibeke Hartkorn har fulgt Jette Simons undervisningsforløb igennem 6 år mellem 2016 og 2022,  og er godt igang med at få erfaring som EFT terapeut for par og med individuelle forløb. Begge er medlemmer af den internationale EFT organisation ICEEFT (International Center for Excellence in Emotionaly Focused Therapy) samt den danske søsterorganisation DKCEEFT, stiftet i 2016 af Jette Simon og psykolog Steen Rassing. Great Relations har derfor adgang til den seneste forskning og viden om EFT´s virkning og effekt, og deltager i erfaringsudveksling med andre uddannede EFT terapeuter.

Nej, vores kurser skal ses som indgang til eller et supplement til individuel terapi eller parterapi. Vores materiale egner sig især til dig som ønsker at forstå dig selv og din partner bedre, som fundament for et stærkt, sundt og holdbart parforhold.
Vær opmærksom på, at vi ikke kan besvare specifikke spørgsmål om jeres personlige forhold, da vi ikke udøver personlig rådgivning og parterapi.

Terapi kan opleves dyrt eller grænseoverskridende for nogle. Statistikken viser at der i øjeblikket kun er 1% af alle par i Danmark, der går til parterapi. Vores kurser er udviklet til at gøre det sikkert for jer, at starte med at arbejde med jeres parforhold. Vi har fuld anonymitet, for vi kan ikke se hvad I taler om, og I har mulighed for at styrke jeres forhold i jeres egne trygge omgivelser. For nogle par vil det gøre det lettere at åbne op, for det er er svært.

Den viden, forskning, og generelle rådgivning du har adgang til her, har en langt større værdi end den pris vi har sat for et helt årsabonnement, hvor du får adgang til over 20 timers generel rådgivning og materiale og +30 års terapeutisk erfaring. 

Vi har sat prisen demokratisk, fordi vores mission er at at skabe lige adgang for alle, der ønsker viden om, hvordan man får succes med sine vigtigste relationer.

Dog kan du komme til online parterapi hos vores Vibeke Hartkorn, som er trænet i EFT metoden af Jette Simon gennem 6 år. Kontakt os på kontakt@vibekehartkorn.dk eller søg efter andre EFT terapeuter på www.DKCEFT.dk 

Jette Simon tager ikke flere klienter ind. Det er en af grundene til at vi har skabt Great Relations- så Jettes stærke erfaring, gode råd og identifikation af hvad der kan opstå af negative mønstre i relationer, kan blive tilgængeligt for alle gennem vores kurser.

Vibeke Hartkorn som er trænet i EFT metode af Jette Simon gennem 6 år tager i 2024 få udvalgte klienter ind i online parterapi.

Kontakt kontakt@greatrelations.dk eller søg andre EFT terapeuter på www.DKCEFT.dk