HVAD ER DIT REAKTIONSMØNSTER? 

 

 

OM OS

I forhold oplever vi ofte, at der er en tilbagetrukket partner og en opsøgende partner, når vi håndterer konflikter i et parforhold.

 

Man kan være enten tilbagetrukket eller opsøgende. 

 

 • Det er vigtigt at være opmærksom på disse mønstre, og forstå de måder din partner prøver på at få kontakt til dig på, eller undvige konfrontationer. Fordi man trækker sig eller er opsøgende, er man ikke et dårligt menneske. Der er ikke noget forkert ved nogen af jer. Det er et mønster der er noget galt med, og sammen skal I bruge tid på at finde en vej ud af de negative mønstre, der kan tage jer fra tid til anden.


 • Det er ved at ændre sig, men det vi ser, er at 80% af kvinder være opsøgende og 20% af mænd vil være opsøgende. Omvendt vil 80% af mænd trække sig, og 20% af kvinder trække sig. I nogle tilfælde handler begge parter ens.

Dit reaktionsmønster er...

Tilbagetrukket

Det at være tilbagetrukket, kan være at man undgår konflikter og lukker ned eller afviger, når ens partner prøver på at tage kontakt. Det kan være frygten for at fejle eller frygten for at blive afvist, der gør at man trækker sig. Eller at man kommer med erfaringer om at konflikter er negative og skamfulde.

Man kan have både træk der er opsøgende og tilbagetrukne, men det at identificere disse negative mønstre kan hjælpe os med at vide hvornår vi træder i forsvarsstilling i konflikter, hvilket på sigt kan hjælpe os med at bryde de negative mønstre. 

Forneden kan du se, hvilke mønstre man typisk havner i, når man er enten opsøgende eller tilbage trukket.  

 

Kan du genkende dig selv i dette mønster? 

Tegning Cycklus Great Relations 2022 opsøgende tilbagetrukket partner

Læs om ''opsøgende partner'' her

Kunne du tænke dig at bryde de negative mønstre? 

Alle vores forløb har fokus på, at identificere de negative mønstre, og skabe nye positive mønstre, der kan hjælpe dig i dit forhold.

Vores forløb: ''6 samtaler der skaber følelsesmæssig kontakt med din partner'' giver dig indsigt i hvornår et negativt mønster kan tage jer, men også hvad der kan holde intimitet og kærligheden levende.

6  samtaler du vil blive guidet igennem, skal ses som inspirationssamtaler, du og din partner kan dele, når I bliver bevidste om, at noget mellem jer ikke fungerer, som I ønsker.

Læs mere

Hils konflikter velkommen

 • Konflikter kan faktisk være med til at fordybe et forhold. Kan I lære at være i det svære eller smertefulde, er der også muligheden for at mærke dybden og betydningen i ens relation. Det vigtige er, at I er sammen som et team, omkring det der kan være konfliktfyldt.

 

 • Når du står i en situation, hvor du føler dig ’’trigget’’, føler dig utilpas, eller kan mærke at der er noget der begynder at brænde på i jeres relation, kan du begynde med at stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvornår ved jeg at jeg er trigget?


  • Hvad siger jeg til mig selv?


  • Hvad gør jeg ved det?

 • Det næste skridt er at tage kontakt til din partner, og sige ’’Er du åben for en snak, fordi at der er noget der blev svært for mig’’, og så dele dine følelser. Det, at være åben omkring det, vil i de fleste tilfælde lede til en vis omsorg fra ens partner.