HVAD ER DIT KÆRLIGHEDSSPROG? 

 

 

OM OS

Dit kærlighedssprog er..

Fysisk berøring.

Hvis vi har fysisk berøring som kærlighedssprog, føler vi os elsket ,når vi modtager fysiske tegn på hengivenhed som kys, håndtryk, omfavnelse og sex.

Fysisk intimitet og berøring kan være utroligt bekræftende, og fungerer som en stærk følelsesmæssig forbindelsesfaktor, for dig der har dette  kærlighedssprog.

Eksempelvis vil en perfekt date, være ideen om at hygge sig i sofaen med et glas og en god film, med ønsket om at være fysisk helt tæt på din partner.


Derfor kan du ofte nikke genkendende til disse sætninger:

  • Du glæder dig til at få kram og kys. Der er intet bedre end fysisk intimitet, til at føle dig i nær kontakt med din partner, og genoplive dine følelser og tro på parforholdet.

  • Du føler dig godt tilpas, når du oplever fysisk nærvær, og en partner der er tilgængelig. At holde i hånd, lange omfavnelser og kys er vigtigt dagligt.

  • Du er vild med offentlige tilkendegivelser af hengivenhed. Det hjælper dig til at føle dig ønsket og elsket.

  • Hvis din partner sidder ved siden af dig, vil du hellere sidde side om side og nusse sammen. Jo tættere, jo bedre. Hvis din partner er i nærheden, er det næsten automatisk, at du rækker ud efter denne for at røre ved ben, lege med dennes hår eller give rygmassage.

  • Seksuel intimitet får dig til at føle dig elsket og i nær kontakt med din partner.

Hvad er de 5 kærlighedssprog?

De 5 kærlighedssprog er forskellige måder at udtrykke og modtage kærlighed på: bekræftende ord, kvalitetstid, modtagelse af gaver, tjenester og fysisk berøring.
Begrebet kærlighedssprog blev udviklet af filosoffen Gary Chapman, i  bogen
’’The 5 Love Languages.’’. På engelsk hedder de 5 kærlighedssprog: words of affirmation, quality time, receiving gifts, acts of service, og pshysical touch.

Det er vigtigt at vide, at ikke alle mennesker kommunikerer deres kærlighed
og hengivenhed på den samme måde, og generelt har folk forskellige måder, de foretrækker at modtage kærlighed på. 

Dog kan de 5 kærlighedssprog hjælpe med at identificere nogle af de måder,
hvorpå vi ønsker at komme i kontakt med vores partnere.

 

Læs om kærlighedssproget ''kvalitetstid''

Læs om kærlighedssproget ''modtagelse af gaver''

Læs om kærlighedssproget ''tjenester'' 

Læs om kærlighedssproget ''bekræftende ord''

 

Hvilket kursus passer godt til dig,
der gerne vil forstå mere om kærlighedssproget: fysisk berøring?

Prøv vores selvstudie kursus ''Dating og nyt forhold'', der er en indgang til den del af dit liv, hvor du dater og begynder et nyt forhold.

Du vil opleve at få ny viden og indsigt i hvordan du får succes med begge dele og ikke mindst hvordan du selv kan påvirke og rette op på at få dit datingliv eller nye forhold til at lykkes.