HVAD ER DIT KÆRLIGHEDSSPROG? 

 

 

OM OS

Dit kærlighedssprog er..

At modtage gaver:

Gaver er et ret lige til kærlighedssprog: Du føler dig elsket, når folk giver dig "visuelle symboler på kærlighed".
For en person, der reagerer på dette kærlighedssprog, er gaver et tegn på kærlighed og hengivenhed. Du værdsætter ikke blot selve gaven, men også den tid og den indsats
 som gavegiveren har lagt i gaven.

Kender du en med dette kærlighedssprog, så bliver det værdsat, når du  tager dig tid til at vælge en specielt udvalgt gave, fordi det fortæller, at du virkelig kender modtageren. Mennesker med dette kærlighedssprog kan ofte huske, hver eneste lille gave de har modtaget fra deres kære, fordi det gør et stort indtryk på dem.

Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis handler om den økonomiske værdi, men mere den symbolske tanke bag gaven.
Processen med at give gaver værdsættes: den omhyggelige tanke bag, det bevidste valg af genstanden, der skal repræsentere forholdet I har til hinanden, og de følelsesmæssige fordele ved at modtage gaven.


Derfor kan du ofte nikke genkendende til disse sætninger:

  • Du føler dig elsket, når du modtager en gave. Gaven i sig selv er dejlig, men det er virkelig tanken bag, der tæller: gaven bliver en genstand, der hjælper dig med at huske, at giveren tænkte på dig- og det fylder dig med kærlighed.


  • Efter en date eller en tur er det noget særligt, at tage et minde med hjem. Når du ser genstanden, bliver du mindet om dette særlige øjeblik.


  • De bedste gaver er de meningsfulde gaver. Hvis det er en overraskelsesgave, er det endnu bedre. Det styrker båndet og skaber en dybere forbindelse mellem jer.


  • I forbindelse med helligdage, fødselsdage eller jubilæer vil du gerne mindes det med en gave af en eller anden art. Disse dage er ekstra specielle, og du elsker at bruge disse dage, som en påmindelse om jeres forbindelse.


  • Det at modtage en gave viser at du bliver set og værdsat. Du trives godt med omtanken bag gaven, og værdsæter nostalgiske gaver.

Hvad er de 5 kærlighedssprog?

De 5 kærlighedssprog er forskellige måder at udtrykke og modtage kærlighed på: bekræftende ord, kvalitetstid, modtagelse af gaver, tjenester og fysisk berøring.
Begrebet kærlighedssprog blev udviklet af filosoffen Gary Chapman, i  bogen
’’The 5 Love Languages.’’. På engelsk hedder de 5 kærlighedssprog: words of affirmation, quality time, receiving gifts, acts of service, og pshysical touch.

Det er vigtigt at vide, at ikke alle mennesker kommunikerer deres kærlighed
og hengivenhed på den samme måde, og generelt har folk forskellige måder, de foretrækker at modtage kærlighed på. 

Dog kan de 5 kærlighedssprog hjælpe med at identificere nogle af de måder,
hvorpå vi ønsker at komme i kontakt med vores partnere.

 

Læs om kærlighedssproget ''kvalitetstid''

Læs om kærlighedssproget ''tjenester'' 

Læs om kærlighedssproget ''bekræftende ord''

Læs om kærlighedssproget ''fysisk berøring'' 

Hvilket produkt passer godt til dig,
der gerne vil forstå mere om kærlighedssproget: at modtage gaver?

Prøv vores dialogkort ''6 samtaler der skaber følelsesmæssig kontakt med din partner.''  

I de 6  samtaler du vil blive guidet igennem, skal ses som inspirationssamtaler, du og din partner kan dele, når I bliver bevidste om, at noget mellem jer ikke fungerer, som I ønsker.